Reiki therapie als energetische behandeling

Energetische behandeling om blokkades in het lichaam op te heffen en energie vrij te laten stromen.

Wat is Reiki?

Reiki therapie is een energetische behandeling. Energie kan stagneren in het lichaam waar sprake is van lichamelijk letsel of emotionele pijn. Na verloop van tijd kunnen deze energieblokkades klachten veroorzaken. Deze energetische behandeling heeft tot doel de energiestroom te helpen bevorderen en blokkades op te heffen.

Gezondheidsvoordelen:

  • helpt lichaam en geest diep te ontspannen
  • bevorderen van natuurlijke genezingsprocessen
  • helpen omgaan met angst en stress
  • ontwikkelen van emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn
  • helpen omgaan met moeilijkheden
  • verlichten van emotionele stress
  • pijnklachten verminderen
  • verbeteren van het algehele welzijn

Wat gebeurt er tijdens een Reiki-sessie?

De Reiki-therapeut zal doorgaans een Reiki-behandeling geven in een rustige privé-omgeving. Tijdens een sessie zit de cliënt in een comfortabele stoel of ligt hij/zij volledig gekleed op een tafel.

De therapeut zal dan zijn handen lichtjes op of boven specifieke delen van het hoofd, de ledematen en de romp van de cliënt plaatsen. De handen worden meestal 3-10 minuten in deze posities gehouden . Het doel is steeds dat de cliënt zich op elk moment veilig en comfortabel voelt, zodat de energie zijn werk kan doen.

Wanneer de therapeut zijn handen lichtjes op of boven het lichaam houdt, zal er een energieoverdracht plaatsvinden. Gedurende deze tijd is het mogelijk dat de handen van de therapeut warm aanvoelen of tintelen.

Sessies kunnen gemiddeld 30-90 minuten duren. Sommige klanten hebben baat aan één sessie, terwijl anderen een reeks sessies nodig hebben om aan een bepaald probleem te werken.

Het is echter wel belangrijk op te merken dat Reiki therapie nooit de plaats mag innemen van medische behandelingen.

Klanten rapporteren verschillende ervaringen. Sommigen zeggen dat de handen van de beoefenaar heet worden, anderen melden verkoelende handen en sommigen voelen golven, trillingen of stromingen. De meest voorkomende ervaringen zijn het loslaten van stress en diepe ontspanning.